Tel: 0348 47 33 00

Ontwikkelen in 5 concrete stappen

Hoe komt het dat de één moeiteloos vooruit gaat, terwijl de ander geen stap verder komt? Je komt van A naar B, door B te visualiseren. Wat is je droom en hoe ziet dat eruit? Veel mensen richten hun aandacht juist op het verbeteren van A, met het risico dat je kleine veranderingen realiseert die veel energie kosten. En maakt dat je niet je eindresultaat behaalt.

Voor ons geldt: "Mensen helpen om deze droom (punt B) te visualiseren en in stappen te realiseren, dat verveelt nooit. Samen een pad maken, dat zij bewandelen."

Nieuwe dingen leren schept nieuwe mogelijkheden en zelfs nieuwe bestemmingen. De kunst is onderweg te blijven genieten.

De Wisselzone - 5 stappen module.png

5 STAPPEN MODULE

Onze unieke module brengt jou of je organisatie in beweging. Door het doorlopen van 5 afgebakende fases ben je je bewust van de transitie waar je in zit en heb je focus op het proces.

Voorbereiding.png

Deze fase binnen een triathlon:

In sporten in het algemeen en zeker bij een triathlon is voorbereiding (het ontwikkelen van jouw identiteit als sporter) zeer belangrijk. Waaraan moet je extra werken en waar liggen jouw mogelijkheden tot de winst? Je verkleind de kans op blessures en vergroot de kans op succes.

IDENTITEIT

Voorbereiden op de stappen die je gaat zetten

Waar droom je van? Waarom wil jij de stappen nemen die je in je hoofd hebt? 

Binnen deze fase staan we stil bij jou, wat jij te bieden hebt en wie jou ideale klanten zijn. Verder stellen we concrete doelen voor de komende periode. Waar werk jij naartoe, welke stappen neem je en wie gaat jou daarbij helpen.

Zwemmer.png

Zwemmen

Het diepe in en er sterker uitkomen

Om de juiste beweging te vinden gaan we na de identiteitsfase direct het diepe in. Je leert barrieres te doorbreken die voorheen lastig waren, je toetst nieuwe dingen in de praktijk en ervaart hoe anderen op jou reageren. 'Het diepe in te gaan' betekent dus DOEN in de praktijk, praktisch toepasbaar op jouw situatie. Daar leer je het meest en het snelst.

Deze fase binnen een triathlon:

Zwemmen is een zware sport, daarom is de zwemafstand in vergelijking tot fietsen en hardlopen in een triathlon het kortst. Zwemmen betekent fysiek hardwerken. Met de juiste techniek behoud je energie voor de volgende fases. 

Fietser.png

Fietsen

Slim sturen, de baan op, snelheid maken

Jouw basis staat en je hebt hem getoetst in de praktijk. Wat staat je te doen? Snelheid maken! Met het inrichten hiervan, helpen wij je wel het einddoel te behalen. Mensen om jou heen moeten weten dat er iets verandert; je neemt collega's mee in jouw plannen, breidt je netwerk uit en creëert meer naamsbekendheid binnen jouw doelgroep.

Deze fase binnen een triathlon:

Bij fietsen behaal je binnen de triathlon de hoogste snelheid. Hierbij is een goede afstemming tussen atleet en materiaal essentieel. Energieverlies wil je voorkomen. Een optimale afstemming levert de hoogste snelheid.

Hardloper.png

Hardlopen

Heb jij voldoende uithoudingsvermogen om de reis te voltooien?

In deze fase testen wij de conditie van jouw nieuwe plannen. Uithoudingsvermogen ontwikkelen staat hierbij centraal. Wat heb jij nodig voor een duurzaam businessmodel en een leven dat in balans is? Met het inslaan van een nieuwe koers verandert je organisatie. Met het opnieuw inrichten hiervan, helpen wij je wel het einddoel te behalen.

Deze fase binnen een triathlon:

Hardlopen als laatste onderdeel van de triathlon. Een atleet vraagt zich af; 'ben ik kapot of heb ik nog over?' De ademfrequentie is hoger dan bij de andere onderdelen en vaak valt bij dit onderdeel de beslissing in de strijd. Uithoudingsvermogen waarbij het lijf sterk blijft is belangrijk voor de overwinning.

Podium.png

Podium

Vier je succes!

Je hebt een mooi traject afgelegd, daar mag je best even bij stilstaan. En, trots op zijn! Jouw vervolgstappen voor de toekomst zijn helder in beeld. Je hebt geleert van de verbeterpunten en viert nu de successen die je hebt behaald. Het vieren helpt in de bewustwording van de verandering die je doormaakt. Wanneer je dit succes viert binnen jouw team, brengt dat mensen dichter bij elkaar en helpt het enorm het teamgevoel te stimuleren.

Deze fase binnen een triathlon:

Door kleine of grote successen te vieren krijg je meer plezier in wat je doet. Dat geldt voor de sport en in het dagelijks leven. Goede prestaties motiveren en dagen je uit om door te gaan. Succes vieren creëert een grotere kans op nieuw succes.

Neem contact met ons op