Tel: 0348 47 33 00

Je vindt ons in pittoresk Montfoort!

Bob en John over ondernemen

Het ondernemerschap is een ontdekkingsreis. Je leert elke dag bij. Over je bedrijf, over anderen en over jezelf. De ontwikkeling in ondernemerschap fascineert ons. Wij ondervinden dagelijks de uitdagingen die ontwikkelen van onszelf en De Wisselzone met zich meebrengt.

Ongeveer de helft van je doen en laten doe je uit gewoonte. Juist omdat gewoontes 'gewoon' voor je zijn, zijn ze zo moeilijk te veranderen. Daar helpen wij bij. We maken je bewust van wat je doet en geven je een beeld van hoe het anders kan. Het daadwerkelijk doen in de praktijk en daar leren, vinden wij het leukste dat er is.

Kom uit je hoofd en in beweging!.png

Bob.jpg

Bob de Wissel

Haalt het beste uit jezelf.

Als financieringsspecialist bij Rabobank en ING Bank heb ik ruim 10 jaar ondernemers geholpen met het bouwen aan hun onderneming. Mijn doel is altijd geweest; de ondernemer verder helpen en vandaaruit zijn/haar bedrijf.

In de samenwerkingen die ik had waardeerde ik altijd de verdieping in elkaar, lange samenwerkingstrajecten en gezamenlijk doelen behalen. Voor mij stond en staat de mens in de onderneming centraal.

Zelf stapte ik eind 2016 mijn wisselzone in. Ik veranderde van carriere en ben het trainersvak ingedoken. Een hele gave wereld ging voor mij open. Aan de slag met mensen, van en met elkaar leren, collega's die mij inspireerden. Een enorme stimulans van mijn persoonlijke ontwikkeling, waaronder NLP, interventiekunde, het verschil tussen denkend- en voelend brein en nog veel meer.

Medio 2019 raken John en ik in gesprek over ons werk. We hebben verschillende achtergronden, maar blijken dezelfde passie te hebben; Mensen écht verder helpen. Daar gaan we mee aan de slag, helpen in die periode enkele ondernemers voor het eerst en wij worden steeds enthousiaster. De Wisselzone is geboren.

Gaanderweg ontwikkelen we een hele natuurlijke samenwerkingsvorm, waarin voor mij geldt:

Worden wie je bent… daar doen veel mensen een leven lang over. Het vereist zelfreflectie én de ballen om er iets mee te doen. Je hebt geen garanties, behalve dan op groei. Durf jij de uitdaging met jezelf aan te gaan?

Ik werk al jaren met mensen die écht willen aanpakken. Zij noemen mijn werkwijze persoonlijk, gedreven en analytisch. Ik daag je uit om op een andere manier naar jezelf te kijken en geef terug waar je mogelijkheden zitten.  Energie vrijmaken om echt vooruit te komen, dat is mijn drijfveer. En ik heb grote bewondering voor degene die dat doen, voor iedereen die op weg is een betere versie van zichzelf te worden.

John de Wissel

Brengt je in beweging.

Na jarenlang directeur en business innovator geweest te zijn, besluit ik na mijn studie Nima C - Strategische Marketing het roer om te gooien. Ik stapte mijn wisselzone in en ging voor mijzelf beginnen. Als Interim Marketeer ging ik bedrijven helpen in hun ontwikkeling.

Mijn diensten bestonden uit; Nieuwe markten aanboren, klanten beter begrijpen en vooral mensen veranderen. Dit is voor mij een mooie tijd. Het sparren met ondernemers vind ik geweldig en het fascineert mij waarom de één succesvol is, terwijl de ander blijft worstelen. Ik zie verschillende organisaties van binnen en leer van de mensen met wie ik werk.

Steeds vaker word ik geconfronteerd met menselijk gedrag dat ik wil beïnvloeden / veranderen en wat simpelweg niet lukt. Ik besluit mijzelf te gaan verdiepen in het menselijk brein, het menselijk gedrag en veel zaken die daarom heen hangen. Een nieuwe wereld gaat voor mij open.

Ergens in de laatste fase van deze reis, raak ik over mijn ervaringen in gesprek met Bob. Hij herkent veel van wat ik vertel en helpt mij dikwijls in het geven van tips en adviezen. Het is halverwege 2019 wanneer wij - na veel gesprekken - de keuze maken De Wisselzone te starten. Alweer breekt een mooie tijd aan, het ontwikkelen van ons eigen bedrijf. Het is begin 2020 wanneer we 'officieel de markt op gaan'. Spannend, maar vol energie gaan we er tegenaan.

Inmiddels zijn we een tijdje verder en hebben Bob en ik onze draai gevonden in de samenwerking die we hebben. Voor mij geldt:

Wees niet bang voor nieuwe ideeën. Wees bang voor oude ideeën. Oude ideeën brengen je in stilstand, nieuwe ideeën brengen je in beweging. Op welke manier wens jij jezelf vooruitgang toe? 

Om mensen in beweging te krijgen kijk ik altijd naar wat je wilt bereiken. Op elk niveau, van management tot de operatie, altijd met oog voor het individu. Wat zijn je drijfveren, hoe ziet je ideale horizon er uit? Het grotere plaatje is de basis voor groei. Door direct stappen te zetten, help ik je in beweging te komen. Spannend, uitdagend, en altijd met veel energie!

John.jpg

Neem contact met ons op