Tel: 0348 47 33 00

Kom uit je hoofd en in beweging!

Kom uit je hoofd en in beweging!

Je zit vast, dat is wel duidelijk. Aan het hebben van plannen ligt het niet, die zitten in je hoofd. Alleen, waarom lukt het je dan niet in beweging te komen? Het voelt alsof je een glazen plafond hebt waar je tegenaan drukt. Dat kost energie en maakt je moedeloos. Herkenbaar? In deze blog lees je hoe je 'uit je hoofd en in beweging komt'.

Veel ondernemers en managers herkennen het: vastzitten, niet vooruit lijken te komen en te weinig actie om zich heen zien. Dat geldt ook voor de mensen die ze aansturen; medewerkers bewegen niet of nauwelijks en ze doen niet wat jij wilt. Deze onderwerpen zijn binnen bedrijven te herkennen aan eilandjes-culturen, output dat onnodig laag is of doelen die niet behaald worden.

Dit alles gaat vaak gepaard met veel frustatie; bij jou als ondernemer/manager, of bij de individuen in de organisatie. Iedereen voelt dat het harder, sneller en beter kan, maar niemand komt echt vooruit. Jullie willen wel, maar het lukt niet de juiste stappen te nemen.In beweging komen

Als oplossing voor 'het in je hoofd vastzitten' biedt De Wisselzone een ontwikkeltraject met in beweging garantie. Deze is geschikt voor individuen (ondernemers en managers) en teams. Deze trajecten kunnen op verschillende niveaus in een organisatie worden doorlopen. In de praktijk start vaak de ondernemer of het managementteam een traject, na afronding volgen onderliggende teams. Dit maakt dat de verandering breed gedragen wordt binnen de onderneming.

Voordeel van het model is dat er een duidelijk begin en einde van een verandertraject is. Deelnemers hebben helder inzichtelijk in welke ontwikkelfase ze zitten en welke ze nog tegemoet gaan. Daarnaast wordt het traject op maat ingericht, volledig afgestemd op de dagelijkse praktijk van de deelnemer(s). Dit levert mooie resultaten op; mensen ontwikkelen zich, maken stappen die ze eerder niet voor mogelijk hielden en komen als individu en als team gericht in actie.  


Wat is ook mogelijk?

Naast ons model heb je natuurlijk meerdere keuzes om in beweging te komen. In de markt zijn heel veel coaches, trainers, adviseurs en consultants te vinden. Marketingbureaus, salestrainers of specialistische coaches kunnen een deel van het probleem oplossen. Belangrijk is waakzaam te zijn voor symptoombestrijding. De uitdaging (en oorzaak!) van het probleem ligt vaak niet in wat er aan de oppervlakte zichtbaar is. Maar juist wel in menselijke gewoontes en menselijk gedrag. De kunst is, over de breedte van de organisatie, deze te beïnvloeden en veranderen.


Tips ter afsluiting:

Vanuit onze ervaring in het 'in beweging krijgen' van ondernemers, managers en hun teams hebben wij twee voornaamste tips voor je:

  1. Ga doen! In beweging komen betekent letterlijk dat je (nieuwe) dingen gaat doen. Hoe klein of groot ook, doen in de praktijk is waar alles mee start.
  2. Activeer hulpbronnen. Een verandering in eigen gedrag, of die van mensen met wie je werkt, kun je niet alleen. Daarom zijn hulpbronnen heel belangrijk. Mensen die privé of zakelijk om je heen staan en die je eerlijk feedback geven waar je sterker van wordt.

Wil je kennismaken met ons? Bel, mail of laat een berichtje achter, graag komen we met je in contact!